http://www.ippokrateiospoliteia.gr/

2010    2009     2008

Αρχική Σελίδα Ο σύλλογος μας Πολιτική Προστασία Παιδεία-Υγεία Περιβάλλον Υποδομές Επίκαιρα Θέματα Κοινωνικά Τοπικοί Σύλλογοι Αφίδνες Ωρωπός Περιφέρεια Αττικής Δραστηριότητες
Κατοίκων ΙΠ
Εμπορικός Οδηγός
Αφιδνών
Free Hit Counter

 

2009

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

ΜΑΡΤΙΟΣ

27/1/2009

 

Επιστολή Διονυσίου Πατεράκη προς κοινότητα Αφιδνών με θέμα  υποδομές

εδώ

 

Επιστολή Διονυσίου Πατεράκη προς κοινότητα Αφιδνών με θέμα υποδομές

εδώ

 

Επιστολή Διονυσίου Πατεράκη προς κοινότητα Αφιδνών με θέμα υποδομές

εδώ

 

Επιστολή Διονυσίου Πατεράκη προς κοινότητα Αφιδνών με θέμα τον ΟΤΕ

εδώ

 

Επιστολή  Διονυσίου Πατεράκη προς κοινότητα Αφιδνών με θέμα την ύδρευση

εδώ

 

Επιστολή Διονυσίου Πατεράκη προς κοινότητα Αφιδνών με θέμα την ύδρευση

εδώ

 

Επιστολή Διονυσίου Πατεράκη προς κοινότητα Αφιδνών με θέμα την ύδρευση

εδώ

 

19/2/2009

Ανοικτή επιστολή Πατεράκη Διονυσίου για τα κακώς κείμενα. Πυρασφάλεια/Υποδομές

εδώ 

 

10/3/2009

Επιστολή Διονυσίου Πατεράκη προς κοινότητα Αφιδνών με θέμα την ύδρευση και τις υποδομές

εδώ

 

13/1/2009

Επιστολή Διονυσίου Πατεράκη προς Κοινότητα Αφιδνών με θέμα την ύδρευση

εδώ

 

18/2/2009

ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ ΝΟ.5

εδώ

 

29/3/2009

 

ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ

 

Στις 29-3-2009 και ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Οικιστών Ιπποκρατείου Πολιτείας στο Δημοτικό Σχολείο Αφιδνών, με  θέμα την πυρασφάλεια - πυροπροστασία για το 2009.

 

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται ύστερα από απόφαση της προηγούμενης (1-2-2009) Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

 

Λόγω της σπουδαιότητας του θέματος για την περιοχή μας, παρακαλούμε για την αθρόα συμμετοχή όλων μας.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Οικιστών Ιπποκρατείου Πολιτείας

 
 

3/2/2009

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ΣΟΙΠ

εδώ

 

29/3/2009

ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15-3-2009, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου Αφιδνών, το πρώτο από μια σειρά ενημερωτικών σεμιναρίων σε θέματα δασοπροστασίας και πυρασφάλειας από τον αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος (κλιμάκιο Πολυδενδρίου) κ. Μαστρογιαννόπουλο. Συμμετείχαν 20 εθελοντές, μέλη του Συλλόγου Οικιστών Ιπποκρατείου Πολιτείας, οι οποίοι κατά τεκμήριο, είχαν υπεύθυνο ρόλο στην εφαρμογή του εγκεκριμένου σχεδίου πυρασφάλειας το καλοκαίρι του 2008.

 

 

1/2/2009

Ευχαριστήρια επιστολή Πατεράκη Διονυσίου προς ΣΟΙΠ

εδώ

 

 

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

ΜΑΙΟΣ

ΙΟΥΝΙΟΣ

26/4/2009

Επιστολή Γιώργου Πελεκανάκη προς ΣΟΙΠ με θέμα την δράση του συλλόγου.

εδώ

και  συννημένο

 

 

 

13/5/2009

Επιστολή προς κοινότητα Αφιδνών με θέμα τη σύγκληση κοινοτικού συμβουλίου

εδώ

 

Επιστολή Διονυσίου Πατεράκη προς κοινότητα Αφιδνών με θέμα την ύδρευση

εδώ

 

 

16/6/2009

Επιστολή Διονυσίου Πατεράκη προς Δ.Σ ΣΟΙΠ με θέμα την πυρασφάλεια.

εδώ

Σημείωση Σύνταξης: Στην επιστολή σας την οποία δεν δημοσιεύσαμε επειδή αφορούσε σύμφωνα με τους παραλήπτες της αποκλειστικά το ΔΣ του Συλλόγου Οικιστών, απαντήσαμε μέσω του e-mail. Παρόλα αυτά δημοσιεύεται ύστερα από επιμονή σας.

 

 

11/5/2009

Επιστολή Διονυσίου Πατεράκη προς πρόεδρο Δ.Σ ΣΟΙΠ με θέμα την πυρασφάλεια

εδώ

 

 

 

ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

Επιστολή ΣΟΙΠ προς Κοινότητα Αφιδνών για αδειοδότηση

εδώ

 

 

1/5/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στη συμβολή των οδών, ΣΟΛΩΜΟΥ και ΣΕΦΕΡΗ, πλησίον της πύλης του στρατοπέδου της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, βρισκόταν τοποθετημένος στο μέσον του δρόμου, στύλος του ΟΤΕ.

Κατόπιν ενεργειών του Συλλόγου Οικιστών προς τον ΟΤΕ, ο στύλος αυτός μετατοπίστηκε  στην άκρη του δρόμου, ώστε να μην αποτελεί κίνδυνο ατυχήματος.

 

Από το Δ.Σ του Συλλόγου Οικιστών Ιπποκρατείου Πολιτείας

 

 

  

ΙΟΥΛΙΟΣ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αγία Τριάδα η 1η ΙΟΥΛΙΑΝΗ ΒΕΓΓΕΡΑ, που διοργάνωσε ο Σύλλογος μας την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009.  Είχαμε την ευκαιρία να χαρούμε μαζί με τα μέλη μας και με φίλους του Συλλόγους μας μια υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.  Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίσαμε νέους οικιστές, που μόλις μετακόμισαν στην περιοχή μας.  Όπως πάντα, δεν έλειψαν τα "πηγαδάκια" και φυσικά το φαγητό και το ποτό.   Με οδηγό την καλή διάθεση και την αγάπη μας για την περιοχή, χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις και μικροπολιτικές, ελπίζουμε να γίνει αυτή η εκδήλωση θεσμός στην περιοχή μας, όπου θα συμμετέχουμε όλοι οι οικιστές. Στο τέλος της βραδιάς ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη Ιουλιανή Βεγγέρα του χρόνου το καλοκαίρι, έχοντας την βεβαιότητα ότι η εκδήλωση θα βοηθήσει στην σύσφιξη των σχέσεων μας.

 

 

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Επιτέλους. Προστατευτικές μπάρες στην οδό Ιπποκράτους

Ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Οικιστών Ιπποκρατείου Πολιτείας, κατόπιν παραίνεσης πολλών μελών μας, και με την αρωγή του συμπολίτη - μέλους μας κ. Σπ. Κυριακόπουλου τ. Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΘΑ, με παρεμβάσεις του προς τον κ. Νομάρχη Ανατ. Αττικής, εγκρίθηκε η μελέτη και η κατασκευή προστατευτικών μπαρών επί της οδού Ιπποκράτους, στην είσοδο της Ιπποκρατείου Πολιτείας. Οι μπάρες τοποθετήθηκαν πρόσφατα. Σχετική αλληλογραφία επί του θέματος

εδώ  

 

 

 

 

ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές για την πρόληψη πυρκαγιών

εδώ

   

 

ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ

 

Προχθές το απόγευμα ο αρμόδιος για την Ύδρευση Κοινοτικός Σύμβουλος ειδοποίησε τον κ. Α. Λεμπέση να τροφοδοτήσει από το Β' αντλιοστάσιο το χωριό με νερό ΕΥΔΑΠ, κάτι σύνηθες. Η εντολή εξετελέσθη, οπότε μετά από κάποιες ώρες ο κ. Α. Λεμπέσης ''ξαναγύρισε'' τη βάνα του αντλιοστασίου προς την κύρια δεξαμενή Γ' της Ιπποκρατείου Πολιτείας. Το επόμενο πρωί διαπιστώθηκε από πληθώρα κατοίκων, ότι δεν έτρεχε νερό στις βρύσες τους. Ενόχλησαν τον κ. Α. Λεμπέση, ο οποίος αφού διαπίστωσε ότι η δεξαμενή Γ' ήταν άδεια!!! επικοινώνησε με τον υπόψη Κοινοτικό Σύμβουλο, ο οποίος επέμενε πιεστικά να ελέγξει ξανά το αντλιοστάσιο Β'. Μετά την επιμονή του, ο κ. Α. Λεμπέσης διαπίστωσε ότι κάποιος;;; που είχε δεύτερα κλειδιά, είχε ξαναγυρίσει τη βάνα προς το χωριό, με αποτέλεσμα η δεξαμενή Γ' να αδειάσει εν μέσω περιόδου πυρασφάλειας, (επικινδυνότητα 4) και να μην υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας των πυροσβεστικών κρουνών, αν υπήρχε περιστατικό πυρκαγιάς. Θέλετε να μάθετε την επίσημη θέση της Κοινότητας Αφιδνών μέσω του άξιου Κοινοτικού Συμβούλου σε δημόσια τοποθέτησή του; Το χωριό έχει προτεραιότητα στο νερό και μετά οι πάνω (Ιπποκράτειος Πολιτεία). Κύριε Πρόεδρε της Κοινότητας, συμμερίζεστε τη θέση αυτή, και αν όχι πώς το αποδεικνύετε ότι είστε Πρόεδρος όλων των δημοτών;

 

Μήπως με το επόμενο περιστατικό: Όπου ψηφίσατε ομόφωνα στο Κοινοτικό Συμβούλιο της 10-6-2009 ετήσια δαπάνη μέχρι ύψους 15000€, για κλείσιμο των λακκουβών των οδών μόνο της περιοχής Αφιδνών μη συμπεριλαμβανομένης της Ιπποκρατείου Πολιτείας. Υπάρχουν λοιπόν πολίτες δύο κατηγοριών;

 

Και κάτι ακόμα. Πότε σκοπεύετε, ως αρμόδιος φορέας για την πυρασφάλεια στην περιοχή (χρηματοδοτηθήκατε γι αυτό με 42000€ από την Πολιτική Προστασία, όπως μας ενημερώσατε την 10-6-2009), να καλέσετε τους εμπλεκόμενους φορείς (Συλλόγους και εθελοντικές οργανώσεις), για τον συντονισμό της πυρασφάλειας;

 

 

 

 

 

 

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

19/10/2009

ΔΙΟΔΙΑ

Δήμαρχοι και Πρόεδροι κοινοτήτων για την κατάργηση των διοδίων στην Αττική.

εδώ

 

 

28/12/2009

ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η ΝΑΑΑ θα πραγματοποιήσει Ημερίδα τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 10.00 με θέμα «Παρουσίαση του εγκατασταθέντος στην Νομαρχία Πλαισίου Διαχείρισης Καταστροφών – Ολοκληρωμένου Συστήματος Πυροπροστασίας στην περιοχή της Νoμαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής»

εδώ

18/10/2009

ΔΙΟΔΙΑ

Την Κυριακή 18-10-2009 και ώρα 11:00, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προαναγγελθείσα, από την Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων Βόρειας Αττικής (συμμετέχει και ο Σύλλογος Οικιστών Ιπποκρατείου Πολιτείας), αυτοκινητοπομπή-διαδήλωση, από τη Μαλακάσα μέχρι τα διόδια Αφιδνών, τα οποία παρέμειναν ανοιχτά (ελεύθερη διέλευση αυτοκινήτων) μέχρι 13:30.

Η διαδήλωση επαναλήφθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας (18:00 μέχρι 19:30) με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων των Αφιδνών, με επίσης μεγάλη επιτυχία.

Αποφασίστηκε η Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων Βόρειας Αττικής να συνεδριάσει την Τετάρτη 21-10-2009 και ώρα 18:30 στον Ωρωπό, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Επίσης τη Δευτέρα 19-10-2009 και ώρα 18:00 συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής με θέμα τα διόδια. Η παρουσία όσων δύνανται κρίνεται απαραίτητη,

Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωσή μας.

 

 

 

 

14/10/2009

ΔΙΟΔΙΑ

Την 14-10-2009 πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα Μαλακάσας, ύστερα από πρωτοβουλία της Συντονιστικής επιτροπής Μαλακάσας - Ωρωπού, σύσκεψη των ΟΤΑ, φορέων της Βόρειας Αττικής και πολιτών. Στη συνάντηση εκφράστηκαν πολλοί εκ των πολιτών, όλοι οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ (από τις Αφίδνες παρέστη και ο Πρόεδρος της κοινότητας κ. Αλεξ. Ζουγανέλης, ο οποίος έδωσε έμφαση στην περιβαλλοντική διάσταση των νέων διοδίων), καθώς επίσης εκπρόσωποι των επιτροπών πρωτοβουλίας (από την επιτροπή Αφιδνών τοποθετήθηκε ο μηχανικός κ. Κων. Πάντος, ο οποίος τόνισε τις αδυναμίες της σύμβασης καθώς και τα πολλά σημεία καταχρηστικής χρήσης της).

Αποφασίστηκε ομόφωνα:

1) ΟΧΙ στα νέα διόδια που επιβλήθηκαν πρόσφατα. Οι δήμαρχοι και οι κοινοτάρχες θα το διεκδικήσουν μέσω των φορέων της κεντρικής διοίκησης καθώς και μέσω νομικών και δικαστικών διαδικασιών.

2) ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ στα νέα διόδια δείχνοντας αυτό.

Αποφασίστηκε επίσης την ερχόμενη Κυριακή 10:30, να ξεκινήσει αυτοκινητοπομπή από τη Μαλακάσα με κατεύθυνση τα διόδια Αφιδνών, με οργανωτική ευθύνη της Συντονιστικής Επιτροπής Βόρειας Αττικής πλέον, τοποθετώντας σε κάθε όχημα αυτό.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/10/2009 ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ, ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΩΡΑ 10:30 ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΑΣΑ

 

   

11/10/2009

ΔΙΟΔΙΑ

Την περασμένη Κυριακή 11-10-2009, πραγματοποιήθηκε η προαναγγελθείσα, από την επιτροπή πρωτοβουλίας κατοίκων Αφιδνών (στην οποία πρωτοστατεί και ο Σύλλογος Οικιστών Ιπποκρατείου Πολιτείας), συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής μας, προκειμένου να διαδηλώσουν για τα διόδια.

Η συγκέντρωση είχε μεγάλη επιτυχία, πλαισιώθηκε δε από κατοίκους της Μαλακάσας και του Ωρωπού. Μετά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από τον μηχανικό Κώστα Πάντο, ως εκπροσώπου της επιτροπής πρωτοβουλίας των κατοίκων Αφιδνών, οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς τα διόδια Αφιδνών, όπου και προέβησαν σε συμβολική κατάληψη τους, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων σε αμφότερες τις κατευθύνσεις. Εκεί ενημερώθηκε και οι κοινή γνώμη μέσω των ΜΜΕ.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωσή μας.

Πατήστε εδώ για πληρέστερη ενημέρωσή σας.

 

   

9/10/2009

ΔΙΟΔΙΑ

Συγκέντρωση  την Κυριακή 11 Οκτωβρίου ώρα 11.00 π.μ. στο Κοινοτικό πάρκο. Για να δηλώσουμε την αντίδραση μας.

 Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την εφαρμογή της συμβατικής σχέσης της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ και της κεντρικής εξουσίας. Μια εφαρμογή η οποία έρχεται σε συνέχεια άλλων μέτρων με απώτερο σκοπό να υποβαθμίσουν την καθημερινότητα μας και την μη αναστρέψιμη καταστροφή του Περιβάλλοντος. Η εφαρμογή αυτή έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα και δεν τηρεί τους όρους της σύμβασης περιβαλλοντικούς και μη των δύο συμβαλλόμενων.

Επιφυλασσόμεθα όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας και προτρέπουμε όλους τους φορείς της Βόρειας Αττικής  να ενταχθούν σε ένα ενιαίο μέτωπο. Οι κάτοικοι της Βόρειας Αττικής μη έχοντας καμία επιλογή ζουν στο φάσμα της ολοκληρωτικής καταστροφής, μετά τις τελευταίες φωτιές της Πάρνηθας το 2007 και της Βορειανατολικής Αττικής φέτος καθώς και πλήθος άλλων επιβαρυντικών δράσεων ( ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ – ΧΥΤΑ  ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ – ΖΟΕ – ΔΙΟΔΙΑ – ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ). 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

 Οι χρεώσεις των διοδίων είναι Εδώ

 

   

2/10/2009

Σταθερή τηλεφωνία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Το σήριαλ για τα νέα τηλέφωνα, με internet, συνεχίζεται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Η Κοινότητα Αφιδνών, δεν έχει ακόμα αποφασίσει να αδειοδοτήσει 4 από τις ήδη υφιστάμενες κεραίες τηλεφωνίας, όπως προβλέπεται από τον ισχύοντα κανονισμό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Ο λόγος, όπως φαίνεται, ένα ''σπασμένο τηλέφωνο'' μεταξύ της Κοινότητας και του ΟΤΕ.

Πάντως, σύμφωνα με την τελευταία επιστολή του ΟΤΕ (θα τη δημοσιεύσουμε μόλις την έχουμε στα χέρια μας), κινδυνεύουμε να μείνουμε εντελώς χωρίς τηλέφωνο, επειδή η αδειοδότηση απαιτείται και για το υπάρχον απηρχαιωμένο σύστημα τηλεφωνίας. Επίσης είναι υπαρκτός ο κίνδυνος, ο εξοπλισμός για το νέο σύστημα, να διατεθεί για εξυπηρέτηση άλλης περιοχής της χώρας, όπου δεν θα υπάρχουν προβλήματα από τους ΟΤΑ για τις αδειοδοτήσεις.

Ο Σύλλογος Οικιστών, είναι κοντά στο θέμα, το παρακολουθεί και προσπαθεί να το λύσει.

Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε

Από τη σύνταξη του ΣΟΙΠ.