Ιστορικό  
Αντλιοστάσια Επικοινωνία Εθελοντές
Συντονιστής Τομεάρχες Τομείς

ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ

 1. Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΥΠΛΗΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10ΜΕΛΩΝ) ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΣ.

 2.  ΠΛΗΡΗΣ ΓΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΚΡΟΥΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΥΔΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.   *ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΥ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ* 

 3.  ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΣ.

 4. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΟΜΒΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΚΡΟΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΚΡΟΥΝΟΥΣ.

 5. ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΥΧΟΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

 6. ΠΑΡΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΥΧΟΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. 

 7. ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΥΧΟΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ή ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΓΚΗΣ.  *ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΥ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ*  

 8. ΠΑΡΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΥΠΑΘΗ ΑΤΟΜΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ. 

 9. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ ΚΑΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΕΛΩΝ Ή ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. 

 10. ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΣ Ή ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.  *ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΥ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ* 

 11. Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ  ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.