Ιστορικό  
Αντλιοστάσια Επικοινωνία Εθελοντές
Συντονιστής Τομεάρχες Τομείς

ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
(Την αρμοδιότητα αυτή την ασκούν ο Συντονιστής πυρασφάλειας και ο Αναπληρωτής του.)

  1. Η ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ V.H.F. ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ.

  2. ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ V.H.F. KAI ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ (Δ.Ε.Η) ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΔΙΑΤΑΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. 

  3. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ  ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ  ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. 

  4. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ Ή ΕΝΕΡΓΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ  ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΒΕΛΤΙΣΤΗΣ ΤΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

  5. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΩΝ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΦΟΡΗΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. 

  6. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥ ΦΟΡΗΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΠΑΝΑΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΝΕΜΗΜΕΝΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ. 

  7. ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΜΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ ΝΕΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ  ΤΩΝ ΗΔΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ. 

  8. ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ή ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

  9. Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.