Δανειστική-Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη Σ.Ο.Ι.Π.

Μια βιβλιοθήκη …..λίγο διαφορετική.

Η βιβλιοθήκη μας δεν διαθέτει ράφια και γραφεία, είναι φτιαγμένη με φαντασία και όραμα.

Θεμελιώνεται πάνω στη συμμετοχή όλων εκείνων που με τη διακίνηση των αγαπημένων τους βιβλίων θέλουν να μοιραστούν και με άλλους τα ίδια ερεθίσματα που δέχτηκαν διαβάζοντάς τα, μετατρέποντας τη βιβλιοθήκη σε ένα κανάλι επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης.

Βοηθά την κοινωνία να γίνει πιο στέρεη και συμπαγής, πιο δυνατή να αντιμετωπίσει την οικονομική, κοινωνική και ηθική οπισθοχώρηση των ημερών μέσα από τη γνώση, τις πανανθρώπινες αξίες και τα οράματα μεγάλων συγγραφέων, και άλλοτε πάλι προσφέροντας χαλάρωση και ξεκούραση από μια δύσκολη καθημερινότητα.

Με τη συμμετοχή και τις προτάσεις όλων μας η βιβλιοθήκη θα εμπλουτίζεται σε βιβλία, θα βελτιώνει τη λειτουργία της, θα οργανώνει εκδηλώσεις και συζητήσεις πάνω σε θέματα που απασχολούν το σύγχρονο άνθρωπο.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η βιβλιοθήκη είναι κινητή και μέσα από την ιστοσελίδα μπορούμε να επιλέγουμε τα βιβλία που μας ενδιαφέρουν. Η εγγραφή και η παραγγελία των βιβλίων γίνεται ηλεκτρονικά (συμπληρώνοντας τις σχετικές φόρμες). Η παραλαβή και επιστροφή των βιβλίων θα γίνεται σε προγραμματισμένες συναντήσεις. Μετά από κάθε δανεισμό τα βιβλία θα επιστρέφουν στον κάτοχό τους. Την ευθύνη για όλη τη διαδικασία και την τήρηση των όρων δανεισμού θα έχει η Ομάδα Πολιτισμού Ιπποκράτειου Πολιτείας (ΣΟΙΠ}. Mail επικοινωνίας omadapolitismouippo@gmail.com